La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

Cat:

Una sorpresa. Un escenari d’històries, un espai de descoberta mòbil que amaga un artista i el seu univers.

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d’Art de Tarragona.  Hi ha dos tipus d’accions de mediació: d’una banda les “Accions públiques” i de l’altra les “Accions paral·leles” o pla pedagògic.

En les “Accions públiques” la Capsa viatja a diferents llocs de la ciutat (ja ha anat a la Rambla Nova, Estació d’Autobusos, Llotja de peix, Plaça del Rei, Platja Llarga…) per mostrar el seu interior a un públic que descobreix i participa. Aquestes accions pretenen donar a conéixer l’artista a través de la seva pròpia veu, la de la seva obra i altres veus que enriqueixen el contingut del discurs.

En les “Accions paral·leles” es desenvolupa el pla pedagògic del projecte: tallers que generen experiències d’ensenyament–aprenentatge amb l’art contemporani com a punt de partida. Aquestes accions ofereixen uns recursos adaptats a cada un dels centres als que anirà la Capsa (ja ha anat a escoles, instituts, universitat, la presó, casals de gent gran, Club Vaixell, Once, Fundació Topromi…), amb l’objectiu que cada un dels grups prengui consciència de la seva pròpia capacitat d’expressió.

Esp:

Una sorpresa. Un escenario de historias, un espacio de descubrimiento móvil que esconde un artista y su universo.

Un proyecto de mediación de “El Teler de Llum”, Centro de Arte de Tarragona.  Hay dos tipos de acciones de mediación: por un lado las “Acciones públicas” y por el otro las “Acciones paralelas” o plan pedagógico.

En las “Acciones públicas” la Caja viaja a diferentes lugares de la ciudad (ya ha ido a la Rambla Nova, Estación de Autobuses, Lonja de pescado, Playa Larga…) para mostrar su interior a un público que descubre y participa. Estas acciones pretenden dar a conocer al artista a través de su propia voz, la de su obra y de otras voces que enriquecen el contenido del discurso.

En las “Acciones paralelas” se desarrolla el plan pedagógico del proyecto: talleres que generan experiencias de enseñamiento-aprendizaje con el arte contemporáneo como punto de partida. Estas acciones ofrecen unos recursos adaptados a cada uno de los centros a los que irá la “Capsa” (ya ha ido a escuelas, institutos, universidad, la prisión, centros de gente mayor, Fundación Topromi, Once, Club Vaixell…), con el objetivo de que cada uno de los grupos tome consciencia de su propia capacidad de expresión.