La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

Fer enrojolar les columnes del teatre

30/05/2016

CAT

RobOlivan_OlgaMau00

Des de l’inici del projecte de mediació cultural Capsa Ambulant d’Artistes, vam entendre que calia donar cabuda a totes les formes d’art i disciplines. Així doncs, a la Capsa, van anar “entrant” fotògrafs, dissenyadors, cineastes, poetes, performances, pintors, escultores, col·lectius d’art urbà, il·lustradores, músics… Però, tot i el nostre desig de treballar amb professionals de la dansa contemporània, ens costava trobar la persona que la plasmés amb la plasticitat que volíem. Finalment va sorgir un nom, Roberto Olivan: un dels ballarins i coreògrafs més prestigiosos del panorama internacional.

En les primeres comunicacions amb en Roberto ens vam adonar de la seva proximitat, predisposició i entusiasme, i de seguida, vam concretar fer una doble sessió de taller obert i acció pública on ambdues activitats es barregessin i esdevinguessin una.

RobOlivan_OlgaMau01

Dissabte 30 d’abril a les 9’40 del matí ens trobàvem al vestíbul del Teatre Tarragona per començar el taller, master class, assaig general, work in progress… (digueu-ne com vulgueu), de dansa contemporània amb una vintena d’assistents als quals només se’ls havia demanat: curiositat i motivació. El propòsit era agosarat, ja que d’aquella breu trobada n’havia de sorgir un treball per mostrar en públic.

          RobOlivan_OlgaMau02        RobOlivan_OlgaMau05

Després d’un breu escalfament, en pocs minuts tothom estava disposat a moure’s sota la direcció del coreògraf. El matí va passar de pressa i a les 12’30 va entrar el públic, va sonar la música i… Ens vam sorprendre amb la meravellosa proposta ballada d’aquell grup de persones que, tot i que només feia uns “instants” que es coneixien, van ser capaces d’executar un joc coreogràfic tan intens, bell, efímer i espontani que feia enrojolar les columnes del teatre.

RobOlivan_OlgaMau08

Imatges: Olga Dalmau

Per saber més sobre Roberto Olivan


ESP

Ruborizar las columnas del teatro

Desde que iniciamos el proyecto de mediación cultural Capsa Ambulant d’Artistes, entendimos que era necesario dar lugar a todas las formas de arte y disciplinas. Así pues, en la Capsa fueron “entrando” fotógrafos, diseñadores, cineastas, poetas, performances, pintores, escultoras, colectivos de arte urbano, ilustradoras, músicos… Pero, aunque teníamos el deseo de trabajar con profesionales de la danza contemporánea, nos costaba encontrar a la persona que plasmara la plasticidad que queríamos. Finalmente surgió un nombre, Roberto Olivan: uno de los bailarines y coreógrafos más prestigiosos del panorama internacional.

RobOlivan_OlgaMau09

En las primeras comunicaciones con Roberto ya descubrimos su proximidad, predisposición y entusiasmo y, en seguida concretamos hacer una doble sesión de taller abierto y acción pública donde las dos actividades se mezclaran y se convirtieran en una.

El sábado 30 de abril a las 9’40 de la mañana nos encontrábamos en el vestíbulo del Teatro Tarragona para empezar el taller, master class, ensayo general, work in progress… (le podemos llamar como queramos), de danza contemporánea con una veintena de asistentes a los que sólo se les había pedido: curiosidad y motivación. El propósito era muy atrevido ya que de ese breve encuentro debía salir un trabajo para ser mostrado en público.

RobOlivan_OlgaMau03

Después de un breve calentamiento, en pocos minutos todos estaban dispuestos a moverse bajo la dirección del coreógrafo. La mañana pasó deprisa y a las 12’30 entró el público, sonó la música y… nos sorprendimos con la maravillosa propuesta de ese grupo de personas que, aunque sólo hacía unos “instantes” que se conocían, fueron capaces de ejecutar un juego coreográfico tan intenso, bello, efímero y espontáneo que ruborizó las columnas del teatro.

           RobOlivan_OlgaMau06            RobOlivan_OlgaMau07

Imágenes: Olga Dalmau

Para saber más sobre Roberto Olivan

Anuncis
%d bloggers like this: