La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

EL LABERINT COM ESPAI DE JOC

29/01/2016

PoligonParcNadal_01

CAT

El laberint és una forma universal, existeix des de la prehistòria i en totes les civilitzacions hi és present, d’una manera o d’una altra.
Qui no recorda el laberint de miralls del Tibidabo? O el de Pacman? O a l’inquietant Bowie i els Goblins a la pel·lícula vuitantera “Labyrinth”?

El 28 de desembre, amb Polígon Cultural, vam visitar el Parc de Nadal, un espai de lleure infantil, per a plantejar una activitat on els més petits tinguin l’oportunitat de repensar l’espai com un espai de joc fet a la seva mida.

PoligonParcNadal_02

En la primera presa de contacte ens presentem. Els hi expliquem que a Polígon Cultural ens agrada entendre la ciutat com un espai d’experimentació i de joc, i ens comencem a preguntar vàries coses. Com juguem (al carrer)? Què ens agrada més d’aquests espais de joc? I menys? Què és un laberint i quines possibilitats te?

PoligonParcNadal_03

A continuació repartim papers i llapissos de colors per a dibuixar els nostres propis laberints, allà on ens agradaria perdre-n’s, allà on volem que els nostres companys es perdin. Una vegada fets els dissenys, fem dos grups, dividim l’espai, i dibuixem, amb cinta adhesiva i al terra, un laberint inspirat en els dibuixos que ens han agradat més. Com més difícil millor, més complicat ho tindran els companys de l’altre grup per trobar la sortida!

PoligonParcNadal_04

Intervenim l’escenari, l’espai que ens han cedit des del Parc de Nadal, i el convertim en el nostre propi espai de joc. Descobrim, així, que no calen massa coses per jugar: un paper, un llapis, cinta adhesiva i molta imaginació.

PoligonParcNadal_05

Imatges: Capsa Ambulant d’Artistes

Més informació Polígon Cultural: http://www.poligoncultural.com/


ESP

EL LABERINTO COMO ESPACIO DE JUEGO

El laberinto es una forma universal, existe desde la prehistoria y está presente, de una forma u de otra, en todas las civilizaciones.
¿Quién no recuerda el laberinto de espejos del Tibidabo? ¿O el de Pacman? ¿O al inquietante Bowie y los Goblins en la película ochentera “Labyrinth”?

El 28 de diciembre, con Polígon Cultural, visitamos el Parc de Nadal, un espacio de ocio infantil, para plantear una actividad donde los más pequeños tuvieran la oportunidad de repensar el espacio como un espacio de juego hecho a su medida.

PoligonParcNadal_06

En la primera toma de contacto nos presentamos. Les explicamos que a Polígon Cultural nos gustaba ver la ciudad como un lugar de experimentación y de juego y nos empezamos a preguntar varias cosas. ¿De qué manera jugamos (en la calle)? ¿Qué nos gusta más de estos espacios de juego? ¿Qué nos gusta menos? ¿Qué es un laberinto? ¿Qué posibilidades tiene?

Después repartimos papeles y lápices de colores para dibujar nuestros propios laberintos, donde nos gustaría perdernos, donde nos gustaría que se perdieran nuestros compañeros. Cuando tenemos los diseños hechos, nos separamos en dos grupos, dividimos el espacio, y dibujamos, con cinta adhesiva y en el suelo, un laberinto inspirado en los dibujos que nos han gustado más. La idea es que cuánto más difícil sea el laberinto, mejor, más complicado lo tendrán los compañeros para encontrar la salida!

PoligonParcNadal_07

Intervenimos en el escenario, en el espacio que nos han cedido desde el Parc de Nadal, y lo convertimos en nuestro propio espacio de juego. Descubrimos, así, que no se necesitan demasiadas cosas para jugar: papel, lápiz, cinta adhesiva y mucha imaginación.

Imágenes: Capsa Ambulant d’Artistes

Más información Polígon Cultural: http://www.poligoncultural.com/

Anuncis
%d bloggers like this: