La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

Fenòmens para-artístics a la Casa Castellarnau

05/01/2016


 

CAT

Fantasma3_GerardGil

El passat 19 de desembre la Capsa Ambulant d’Artistes va presentar l’univers oníric, sonor i visual de Gerard Gil a la Casa Castellarnau de Tarragona; una casa senyorial del segle XV situada a la Part Alta de la ciutat. L’acte va gaudir de convidats de luxe; Teatre Magnètic, Mariona Aupí, Don Simón y Telefunken i Miquel Àngel Marín. Artistes, tots, que han fet del llenguatge musical quelcom més que una disciplina que entra per les orelles. Amb ells la música es transforma en una cosa narrativa, transmutable i, sobretot, plàstica.

AccióPGerard_OD00

En un principi havia de ser una activitat de mediació cultural per donar a conèixer un creador i el seu treball però va esdevindre una gran festa sonora, visual i divertida on, per exemple, el mestre de cerimònies, Miquel Àngel Marín, va començar qüestionant la seva la pròpia naturalesa de presentador per donar pas, magistralment, a l’inici de l’acte on la banda, Don Simón y Telefunken, donaven veu musical a un vídeo fantasmal de Gerard Gil.

       AccióPGerard_OD13               AccióPGerard_OD10

L’acte va estar replet de situacions paranormals amb invocacions espectrals, campanetes autònomes, llums que funcionaven soles i panderetes voladores. Aquest va ser l’eix narratiu que va acompanyar l’esdeveniment i que va teixir les diferents intervencions. Una temàtica molt acord amb la llegenda que envolta l’espai i l’univers creatiu de Gerard Gil.

       AccióPGerard_OD08               AccióPGerard_OD18

El segon vídeo “Miralls” (un collage fílmic excel·lent) va ser musicalitzat per Teatre Magnètic (aquell dia: Gerard Gil i David Martínez) i, davant la sorpresa del nombrós públic assistent, va aparèixer la visió espectral d’una habitant de la casa amb veu de Mariona Aupí que va ser l’epíleg d’una vesprada màgica i fascinant.

       AccióPGerard_OD04               AccióPGerard_OD20

El que evidencia aquesta acció pública de la Capsa Ambulant d’Artistes és que en Gerard Gil és un creador genial i multidisciplinar que filma, edita, busca, composa, interpreta, toca la campaneta, transforma, crea un món propi, fa partícip a tothom de les seves propostes… I a més, té el do sobrenatural d’envoltar-se d’amics excepcionals amb qui sintonitza i l’estimen.

AccióPGerard_OD21

Imatges: Gerard Gil i Olga Dalmau

Per saber més sobre Gerard Gil

Per veure més imatges de l’acció


ESP

Fenómenos para-artíscios en la Casa Castellarnau

El pasado 19 de diciembre la Capsa Ambulant d’Artistes presentó el universo onírico, sonoro y visual de Gerard Gil en la Casa Castellarnau de Tarragona; una casa señorial del siglo XV situada en la Parte Alta de la ciudad. El acto gozó de invitados de lujo; Teatre Magnètic, Mariona Aupí, Don Simón y Telefunken y Miquel Àngel Marín. Artistas que han hecho del lenguaje musical alguna cosa más que una disciplina que entra por las orejas. Con ellos la música se transforma en una cosa narrativa, transmutable y sobretodo, plástica.

       AccióPGerard_OD12               AccióPGerard_OD16

En un principio tenía que ser una actividad de mediación cultural para dar a conocer un creador y su obra pero se convirtió en una gran fiesta sonora, visual y divertida donde, por ejemplo, el maestro de ceremónias, Miquel Àngel Marín, comenzó cuestionando su propia naturaleza de presentador para dar paso, magistralmente, al inicio del acto donde la banda Don Simón y Telefunken, daban voz musical a un vídeo fantasmal de Gerard Gil.

       AccióPGerard_OD03              AccióPGerard_OD02

El acto estuvo repleto de situaciones paranormales con invocaciones espectrales, campanitas autónomas, luces que funcionaban solas y panderetas voladoras. Este fue el eje narrativo que acompañó el acontecimiento y que tejió las diferentes intervenciones. Una temática muy acorde con la leyenda que esconde el espacio y el universo creativo de Gerard Gil.

       AccióPGerard_OD15                AccióPGerard_OD17

El segundo vídeo “Miralls” (un collage fílmico excelente) fue musicalizado por Teatre Magnètic (ese día: Gerard Gil y David Fernández) y, ante la sorpresa del numeroso público asistente, apareció la visión espectral de una habitante de la casa con voz de Mariona Aupí que fue el epílogo de un anochecer mágico y fascinante.

       AccióPGerard_OD09               AccióPGerard_OD19

Lo que evidencia esta acción pública de Capsa Ambulant d’Artistes es que Gerard Gil es una creador genial y multidisciplinar que filma, edita, busca, compone, interpreta, toca la campanilla, transforma, crea un mundo propio, hace partícipe al público… Y, a más, tiene el don sobrenatural de acompañarse de amigos excepcionales con quienes sintoniza y le quieren.

AccióPGerard_OD24

Imágenes: Gerard Gil i Olga Dalmau
Más sobre Gerard Gil
Más imágenes de la acción

%d bloggers like this: