La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

Colors que ballen melodies

15/12/2015

AccióGerard_JR
CAT

El divendres 11 de desembre en Gerard Gil i la Maria Margalef realitzen l’acció paral·lela de la Capsa Ambulant d’Artistes amb el grup de teatre de l’Espai Jove Kesse de Tarragona (un taller estable de teatre amb joves d’entre 12 i 18 anys).

En Gerard comença per explicar-nos a què es dedica i segueix amb una introducció al cinema experimental abstracte. Seguim amb la visualització de filmacions de Hans Jenny i Stan Brankhange i aviat tothom està encuriosit per passar a l’acció.

AccióGerard2_JR

L’objectiu és fer una activitat on es treballi amb so i imatge a través de l’ús creatiu de les vibracions musicals sobre una superfície amb fluids i colors. Cada participant tria una cançó i disposa de tota la durada per barrejar colors (degudament barrejats amb elements químics que els fan més o menys dissolubles) sobre un dipòsit d’aigua que vibra al ritme de la melodia que han triat.

Els resultats són sorprenents, les vibracions de l’aigua fan que els colors es barregin al compàs musical i donen moments de gran plasticitat. Tot el procés queda degudament gravat i d’això se’n realitza un film que uneix totes les escenes que seran utilitzades com a fons escenogràfic audiovisual per a una futura dramatúrgia del grup de teatre.

ESP

Colores que bailan melodías.

AccióGerard3_JR

El viernes 11 de diciembre, Gerard Gil y Maria Margalef realizan la acción paralela de la Capsa Ambulant d’Artistes con el grupo de teatro de l’Espai Jove Kesse de Tarragona (un taller estable de teatro con jóvenes de entre 12 y 18 años).

Gerard empieza por explicarnos a que se dedica y sigue con una introducción al cine experimental abstracto. Seguimos con la visualización de filmaciones de Hans Jenny y de Stan Brankhange y pronto se despierta la curiosidad para pasar a la acción.

El objetivo es hacer una actividad donde se trabaje con el sonido y la imagen a través del uso creativo de las vibraciones musicales sobre una superficie con fluidos y colores. Cada participante escoge una canción y dispone de toda la duración para mezclar colores (debidamente mezclados con elementos químicos que los hacen más o menos disolubles) sobre un depósito de agua que vibra al ritmo de la melodía que han escogido.

Los resultados son sorprendentes, las vibraciones de agua hacen que los colores se mezclen al compás musical y dan momentos de gran plasticidad. Todo el proceso queda debidamente gravado y de esto se realiza un film que une todas las escenas que será utilizado como fondo escenográfico para una futura dramaturgia del grupo de teatro.

AccióGerard4_JR

%d bloggers like this: