La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

VERMELL VIDA / ROJO VIDA

05/09/2015

EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau08

CAT

Dissabte 11 de juliol. Platja Llarga de Tarragona. Club de Vela. Arribem a les 16h. La platja està “a tope”, el sol crema la pell. Hi ha nervis.

Comencem a preparar-ho tot: muntem la Capsa, l’equip de so, les gandules, pengem les rodonetes de colors, les figures de “Plastic Humanity”, posem els mini gelats al congelador…

EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau14
Son gairebé les 19h. Hem deixat pel final el plat fort. Ensorrem els Air Swimmers vora el mar, vora els cossos ajaguts, relaxats.
Famílies, parelles, grups d’amigues.
Tot i la curiositat d’alguns ulls que ens segueixen i ens pregunten a què es deu el tinglado que estem muntant, la gent es pren amb força naturalitat el fet que comencem a fer volar aquests estels tan especials entre tovalloles, castells de sorra i flotadors.

EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau24

Són les 19h ja passades i la gent comença a arribar. Poc a poc l’”arena” on la Capsa haurà de lluitar en aquesta acció es va omplint d’espontanis que passen per allà, de banyistes intrigats per resoldre l’enigma de qui és la noia que ha fet aquelles escultures que han donat color a la seva tarda de platja, de gent que coneix el projecte, que coneix l’Ester…

EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau32

Comencem la setena Acció Pública de la Capsa Ambulant d’Artistes en un espai molt especial.
Peus descalços, banyadors mullats, sorra enganxada als turmells, estampats de flors, gorres, ulleres de sol, olor a crema, a mar, a sorra escalfada… Cossos blancs, envermellits, cremats, negres, marrons… I un color que predomina sobre els altres: el vermell. Vermell de sang, de passió. De vida. Històries de vida presents en el parlament de totes les veus:

      EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau35                  EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau40
La veu de la Menu, la presentadora, qui ens parla de l’Ester més enllà de l’artista que és (la Menu i l’Ester canten en un grup de Gospel. La Menu va enredar als membres del grup per a que vinguéssin a cantar sense que l’Ester sabés res).
La veu d’en Nil, l’artista convidat, qui ens vincula la seva obra amb la de l’Ester
La veu de la Cinta, la convidada d’honor, qui ens explica una història personal en relació a la platja llarga, la seva àvia i l’olor dels lliris de mar.

      EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau42                  EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau46

Vermell Vida.

La Vida que reivindica l’Ester en el seu discurs; el discurs d’un art que és viu, que va a la platja a nadar amb l’aire, a ballar entre la gent.

EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau57

Imatges: Olga Dalmau

Veure totes les imatges

ESP

Rojo Vida

Sábado 11 de julio. Playa Larga de Tarragona. Club de Vela. Llegamos a las 16h. La playaa está “a tope”, el sol quema la piel. Hay nervios.
Empezamos a prepararlo todo: montamos la Capsa, el equipo de sonido, las tumbonas, colgamos los círculos de colores, las figuras de “Plastic Humanity”, ponemos los mini helados en el congelador…

EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau07
Son casi las 19h. Hemos dejado el plato fuerte para el final. Enterramos los Air Swimmers en la orilla del mar, cerca de los cuerpos estirados, relajados.
Famílias, parejas, grupos de amigos.
A pesar de la curiosidad de algunos ojos que nos siguen y nos preguntan a qué se debe el tinglado que estamos montando, la gente en general se toma con naturalidad el hecho que empezemos a hacer volar estas cometas tan especiales entre toallas, castillos de arena y flotadores.

       EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau15           EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau18
Son las 19h ya pasadas y la gente empieza a llegar. Lentamente la “Arena” donde la “Capsa” luchará en esta acción se va llenando de espontáneos, de bañistas intrigados por conocer la persona que ha creado esas esculturas que han dado color a su tarde de playa, de gente que conoce el proyecto, que conoce a Ester…

       EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau27           EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau28

Empezamos la tercera “Acción Pública de la Capsa Ambulant d’Artistes” en un espacio muy especial.
Pies descalzos, bañadores mojados, arena enganchada en los tobillos, estampados de flores, gorras, gafas de sol, olor a crema, a mar… Cuerpos blancos, rojizos, quemados, bronceados… Y un color que predomina sobre todos los demás: el rojo. Rojo sangre, pasión. Rojo Vida. Historias de vida presentes en el parlamento de todas las voces:

EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau55

La voz de Menu, la presentadora, quien nos habla de Ester más allá de la artista que es (Menu y Ester cantan en un grupo de Gospel. Menu propició que los miembros del grupo vinieran a cantar sin que Ester supiera nada).
La voz de Nil, el artista invitado, quien nos vincula su obra con la de l’Ester.
La voz de Cinta, la invitada de honor, quien nos explica una historia personal en relación con la “Platja Llarga”, su abuela y el olor de los lirios de mar.

Rojo Vida.

La Vida que reivindica Ester en su discurso; el discurso de un arte que está vivo, que va a la playa a nadar con el aire, a bailar entre la gente.

EsterFabregatPlatjaLLarga_OlgaDalmau49

Imágenes: Olga Dalmau

Ver todas las imágenes

%d bloggers like this: