La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

La forma de la felicitat / La forma de la felicidad

06/07/2015

CAT
Ester al Club Vaixell

El passat dilluns dia 29 de juny l”escultora Ester Fabregat i la Capsa Ambulant d’Artistes van visitar el Club Vaixell de Tarragona.

L’artista ens va introduir dins el seu univers fet de plàstics, bosses, aire, ventiladors i metàfores… I ens va convidar a convertir-nos en autors d’una obra col·lectiva basada ens els Air Swimmers que l’artista, en la seva basta trajectòria, havia fet nedar per l’aire d’Atenes i Berlín. Els participants vam conèixer la feina de l’Ester, vam palpar alguns exemples, vam exercitar els sentits i, en poc temps, vam convertir l’espai de treball del Grup de Teatre Ganyotes del Club Vaixell en un taller artístic.

Ester al Club Vaixell

Ester al Club Vaixell

 

Sota la màxima ”Repensa-Recicla-Reutilitza” l’Ester va organitzar tasques de treball: tallar bosses de plàstic, unir-les amb cinta d’embalatge, ajuntar les dues superfícies bastes… I, pedaç a pedaç, vam crear una llençol de doble cara gran, molt gran.

Ester al Club Vaixell                Ester al Club Vaixell

 

Finalment va arribar el moment esperat i tots els participants vam envoltar aquella peça inerta. Es van tancar els llums, es va encendre el ventilador i quan es va omplir d’aire… El plàstic va prendre forma i aquell garbuix de plàstic va esdevenir bell, optimista, lúdic, catalitzador i capaç d’acostar-nos a una de les finalitats més anhelades de l’art: tastar, ni que sigui per un breu instant, quelcom semblant a la felicitat.

DSCF4685

Clica aquí per veure el vídeo de l’acció (realitzat per Núria Loras)

ESP

El pasado lunes 29 de junio la escultora Ester Fabregat y la Capsa Ambulant d’Artistes visitaron el Club Vaixell de Tarragona.

La artista nos introdujo en su universo hecho de plásticos, bolsas, aire ventiladores y metáforas… y nos invitó a convertirnos en autores de una obra colectiva basada en los Air Swimmers que la artista, en su basta trayectoria, había hecho nadar por el aire de Atenas y Berlín. Los participantes conocimos el trabajo de la Ester, palpamos algunos ejemplos, ejercitamos los sentidos y, en poco tiempo, convertimos el espacio de trabajo del Grup de Teatre Ganyotes del Club Vaixell en un taller artístico.

Ester al Club Vaixell                 Ester al Club Vaixell

 

Bajo la máxima “Repiensa-Recicla-Reutiliza” la Ester organizó las tareas de trabajo: cortar bolsas de plástico, unirlas con cinta de embalaje, juntar las dos superficies bastas… y, pedazo a pedazo, creamos una sábana de doble cara grande, muy grande.

Ester al Club Vaixell                 Ester al Club Vaixell

 

Finalmente llegó el momento esperado y todos los participantes rodeamos esa pieza inerte. Se cerraron las luces, se encendió el ventilador y, cuando se llenó de aire, el plástico tomó forma y ese embrollo de plástico resultó bello, optimista, catalizador y capaz de acercarnos a una de las finalidades más anheladas del arte: probar, ni que sea por unos instantes, alguna cosa parecida a la felicidad.

Ester al Club Vaixell

Clica aquí para ver el vídeo de la acción (realitzado por Núria Loras)

%d bloggers like this: