La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

SER, RIURE, VIURE

15/06/2015

tallercabaret_txusg
CAT

“Aquest taller és per a deixar de ser “gilipollas”… O ser-ho una miqueta menys.”

Així és com Txus Garcia definí la finalitat última del taller de cabaret queer que vam realitzar el passat dissabte 23 de maig d’11 a 13.30h a una de les sales de la Cooperativa Obrera Tarraconense.

I què vol dir “deixar de ser gilipollas”? Doncs ser una mica més nosaltres mateixos, sense tants miraments; ser allò que som, no el que esperen de nosaltres, no el que projectem ser.

Una de les coses que té clares la Txus és que naixem amb uns genitals (penis o vagina) que no determinen en absolut tot allò altre: la nostra identitat, la nostra orientació i la nostra expressió de gènere. El taller comença comentant les etiquetes (heterosexual, bisexual, asexual, pansexual, homosexual/lesbiana…) per acabar trencant-les. Els clixés ens limiten i ens condicionen. Si ens considerem heterosexuals però alguna vegada ens sentim atrets per algú del nostre mateix sexe, què passa? Un curtcircuit identitari? Un periple per amagar allò que realment sentim perquè és contradictori amb el que havíem predicat fins llavors?
En el fons la major part de les coses que fem les fem pensant en els altres. Si no hi hagués ningú mirant, ni jutjant, seríem molt diferents de com som?
Es tracta d’escoltar millor el nostre cos i amb el cos, i deixar de classificar-nos constantment. Es tracta de deixar de ser una mica menys “gilipollas”.

tallercabaret_txusg1

Aquestes i altres reflexions van anar sortint durant el taller mentre experimentavem amb el nostre cos, les nostres vergonyes, els nostres límits. Mentre ens seduïem, ens canviavem de sexe i experimentavem amb els rols preestablerts.

Fer d’actor o actriu no vol dir maquillar-se, disfressar-se, aprendre’s un paper i fer gestos exagerats. Fer d’actor o actriu vol dir ser lliure, honest, alegre, coherent, conèixer-se un mateix, alliberar-se dels límits personals i aprendre a comunicar-ho als altres. Per fer d’actor o actriu, cal SER, RIURE i VIURE.
Txus García

tallercabaret_txusg2

CAST

SER. REÍR. VIVIR

“Este taller es para dejar de ser “gilipollas”… O serlo un poco menos.”

Así es como Txus Garcia definió el objetivo último del taller de Cabaret Queer que realizamos el pasado sábado 23 de mayo de 11 a 13.30h en una de las salas de la Cooperativa Obrera Tarraconense.

¿Y qué quiere decir “dejar de ser gilipollas”? Pues ser un poco más nosotros mismos, sin tantos miramientos; ser aquello que somos, no lo que esperan de nosotros, no lo que proyectamos ser.

Una de las cosas que Txus tiene claras es que nacemos con unos genitales (pene o vagina) que no determinan en absoluto todo lo demás: nuestra identidad, nuestra orientación y nuestra expresión de género.
El taller empieza comentanto las etiquetas y clasificaciones (heterosexual, bisexual, asexual, pansexual, homosexual/lesbiana…) para acabar rompiéndolas. Los clichés nos limitan y condicionan. Si nos consideramos heterosexuales pero alguna vez nos hemos sentido atraídos por alguien de nuestro mismo sexo, ¿qué pasa? ¿Un cortocircuito identitario? ¿Un periplo para esconder aquello que realmente sentimos porque es contradictorio con aquello que predicamos hasta entonces?
En el fondo la mayor parte de las cosas las hacemos pensando en los demás. Si no hubiera nadie mirando, ni juzgando, ¿actuaríamos de distinta forma?
Se trata de escuchar mejor el cuerpo, y con el cuerpo, y dejar de clasificarnos constantemente. Se trata de dejar de ser un poco menos “gilipollas”.

tallercabaret_txusg4tallercabaret_txusg3

Estas y otras reflexiones surgieron alrededor del taller mientras experimentábamos con nuestro cuerpo y sus límites. Mientras nos seducíamos, nos cambiábamos de sexo y experimentábamos con los roles preestablecidos.

Hacer de actor o actriz no significa maquillarse, disfrazarse, aprender un papel y hacer gestos exagerados. Hacer de actor o actriz significa ser libre, honesto, alegre, coherente, conocerse, liberarse de los límites personales y aprender a comunicarlo a los demás. Para hacer de actor o actrize, hace falta SER, REÍR Y VIVIR.
Txus García

tallercabaret_txusg5

Anuncis
%d bloggers like this: