La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

ORÍGEN I CREACIÓ A L’EADT

08/06/2015

DSCF4351
CAT

El passat dilluns vam anar a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a fer la primera Acció Paral·lela amb en Nil Bartolozzi.

El web de la EADT diu que els seus orígens es remunten al 1934, però no és fins als anys 70 (després de molts alts i baixos; tancaments i obertures en nous espais) que no es trasllada a la seva seu actual, a la zona educacional de Sant Pere i Sant Pau. L’edifici impressiona, amb els seus volums i línies “bauhaussianes” que respiren modernitat. Realment, quan un arriba a l’Escola, sent que està en un espai especial.

Dins ens espera l’Àlvat Calvet, el nostre punt de contacte, professor i artista, encarregat de cercar un bon grup d’alumnes i exalumnes interessats en conèixer i treballar amb en Nil.

DSCF4253DSCF4288

 

Perquè d’això tracta la primera part: conèixer qui és i quins són els motors que impulsen a en Nil a crear. Ell mateix ens ho explica a partir del projecte que ha presentat a la Capsa Ambulant d’Artistes; “Orígen i creació”. En ell parla de la importància del lloc d’orígen (en el seu cas, la tradició artística per part de pare i la rural per part de mare); i de la creació constant (propiciada a partir del “estar atents a allò que ens envolta”, treballar molt i deixar-nos portar).

En la segona part, canviem d’aula i els participants al taller són convidats a reinterpretar i fer seva una tela prèviament intervinguda pel Nil mitjançant unes taques. Taques; ulls, rostres, cors, insectes, formes orgàniques vàries que es van transformant, a partir de la mà de tots nosaltres, en altres formes, altres rostres, personatges, universos explotant…

Un rizzoma de formes i colors que queda a l’Escola i per l’Escola.

DSCF4341

 

ESP

ORÍGEN Y CREACIÓN EN LA EADT
El pasado lunes fuimos a la Escuela de Arte y Diseño de la Diputación de Tarragona a realizar la primera Acción Paralela con Nil Bartolozzi.

En el web de la EADT dice que sus orígenes se remontan a 1934, aunque no es hasta los años 70 (después de muchos altos y bajos, y algún cambio de localización) que no se traslada a su sede actual, en la zona educacional de San Pedro y San Pablo. El edificio impresiona, con sus volúmenes y línias “bauhaussianas” que respiran modernidad. Realmente, cuando uno llega a la Escuela, siente que está en un sitio especial.

DSCF4331DSCF4303

Dentro nos espera Àlvat Calvet, nuestro punto de contacto, profesor y artista, encargado de encontrar un buen grupo de alumnos y exalumnas interesadas en conocer y trabajar con Nil.

De eso se trata la primera parte: conocer quien es y cuales són los motores que impulsan a Nil a crear. El mismo nos lo explica a partir del proyecto que ha presentado en la Capsa Ambulant d’Artistes; “Origen y Creación”. En él habla de la importancia del lugar de origen (en su caso, la tradición artística por parte paterna y la tradición rural por parte materna); y de la creación constante (propiciada a partir del “estar atentos a lo que nos rodea”, trabajar incansablemente y dejarnos llevar).

DSCF4325DSCF4338

En la segunda parte, cambiamos de aula y los participantes al taller son invitados a reinterpretar y hacer suya la tela previamente intervenida por Nil mediante una manchas. Manchas; ojos, rostros, corazones, insectos, formas orgánicas varias que se van transformando a partir de la mano de todos nosotros, en otras formas, otros rostros, otros personajes, universos explotando…

Un rizzoma de formas y colores que se queda en la Escuela y para la Escuela.

 

 

%d bloggers like this: