La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

FER PEL·LÍCULES AMB LES MIQUES D’UN NAUFRAGI

29/12/2014

AccióP04.MariaRoig35_od
CAT

El dissabte dia 13 de desembre la “Capsa Ambulant d’Artistes” es trasllada a la Llotja del Peix del Serrallo per presentar a la Maria Roig (cineasta i productora) i el seu univers creatiu. La mirada cinematogràfica de la Maria grata en la memòria. La seva feina es basa en desempolsar, mimar, recuperar i interpretar pel·lícules antigues; la majoria provinents d’arxius i de fons particulars.

Nombroses persones s’apropen a la Llotja del Peix, un espai reservat als professionals de la mar i al tràfec de peix que, per un dia, s’obre als curiosos; als que busquen i als que miren.

AccióP04.MariaRoig47_od

En Jesús Monllaó fa de mestre de cerimònia i desgrana els enginys de l’ofici amb la veu magistral d’aquell que té experiència i entusiasme, és ell qui presenta a l’artista i a la resta de convidats: Mènsula Studio i Montserrat Roig.

Amb un clic s’obre la llum de les històries i la Llotja del Peix esdevé una atracció de fira farcida de narracions: els relats d’en Jesús, les fabules dibuixades dels Mènsula, les aventures viatgeres de la Montserrat amb una càmera de Super 8mm i els ulls de la Maria Roig, que tot ho filen i ho rescaten de l’oblit.

Una mirada que dona estètica a la memòria i atorga valor artístic a la feina d’un ofici artesanal que explica històries meravelloses amb els trossets i les miques que el mar deix a la platja després d’un naufragi.

AccióP04.MariaRoig59_od

CAST

Hacer películas con los trozos de una naufragio

El sábado día 13 de diciembre la “Capsa Ambulant d’Artistes” se traslada a la “Llotja del Peix del Serrallo” para presentar a Maria Roig (cineasta y productora) y a su universo creativo. La mirada cinematográfica de Maria rasca en la memoria. Su trabajo se basa en desempolvar, cuidar, recuperar e interpretar películas antiguas; la mayoría procedentes de archivos y de fondos particulares.

Numerosas personas se acercan a la “Llotja del Peix”, un lugar reservado a los profesionales del mar y al tránsito de pescado que, por un día, se abre a los curiosos; a los que buscan, a los que miran.

AccióP04.MariaRoig42_od

 

Jesús Monllaó hace de maestro de ceremonias y desgrana los ingenios de un oficio con la voz magistral de aquel que tiene experiencia y entusiasmo, es él quien presenta a la artista y al resto de invitados: Mènsula Studio y Montserrat Roig.

Con un “clic” se abre la luz de las historias y la “Llotja del Peix” se convierte en una atracción de feria repleta de narraciones: los relatos de Jesús, las fábulas dibujadas de Mènsula, las aventuras viajeras de Montserrat con una cámara de Super 8mm y los ojos de Maria Roig, que todo lo hilan y lo rescatan del olvido.

Una mirada que dota de sentido estético y otorga valor artístico al trabajo de un oficio artesanal que explica historias maravillosas con los trozos y pedazos que el mar deja en la playa después de un naufragio.

AccióP04.MariaRoig61_od

%d bloggers like this: