La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

Mirar pel forat del pany del segle XX

11/12/2014

CapsAmbulant_MariaRoig_Breda

La Maria es defineix com “arqueòloga visual”; part de la seva feina consisteix en desempolsar pel·lícules antigues, mimar-les i interpretar-les.

Aquest dissabte 13 sortirà de la Capsa per a explicar-nos algunes coses d’aquest treball tant apassionant:

 

Mirar pel forat del pany la història del S.XX, així és com hem sento cada cop que descobreixo un nou fons fílmic amagat i polsós en algun racó. Les imatges filmades per amateurs que mostren la vida quotidiana de les famílies del nostre país al llarg del 1900 són una font històrica, artística, antropològica i sociològica que cal estudiar i conservar com a documents únics de valor inestimable.

La proposta de la Capsa Ambulant d’Artistes permetrà mostrar a la gent un món amagat fet d’instants domèstics sense cap filtre polític ni mediàtic.

Avui, totes aquelles pel·lícules que ja hem recuperat es troben en neveres i en condicions ideals perquè les puguem seguir gaudint i es salvin de l’oblit a les que moltes encara estan destinades.

 

La Llotja de peix del Serrallo serà l’escenari, la gran nevera on es mostraran aquests tresors visuals que ens parlen de la nostra memòria, de la nostra identitat.

No hi podeu faltar!

CapsAmbulant_MariaRoig_postal

 

%d bloggers like this: