La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

UN MUNT D’IDEES A L’ESCOLA TORREFORTA

03/12/2014

mènsulaTorreforta_ec
CAT

Dimarts 25 de novembre, de bon matí. La “Capsa Ambulant d’Artistes” es desperta, badalla, puja a la furgoneta i s’encamina, per la carretera de València, al barri de Torreforta de Tarragona. Un cop allí, pregunta per l’escola i els veïns l’hi indiquen: el primer carrer a l’esquerra i després a la dreta. Quan hi arriba ja l’esperen. S’instal·la a la sala d’actes i es prepara per a viure un matí molt especial.

En una estona la sala s’omple dels nens i les nenes de 6è, sorollosos i expectants. S’obre la porta i hi apareixen en Pep i la Marta de Mènsula Studio; dos artistes que juguen a tenir idees! I així la canalla va descobrint, de primera mà, els trucs d’un ofici diferent.

Les millors idees arriben en qualsevol moment, cal estar atent…

Es important observar allò que ens envolta…

Imaginar és divertit…

Tots els dissenys que veiem algú els ha pensat abans…

El públic escolta.

mènsulaTorreforta2_ecp

Dit això s’aventuren a fer un taller de collage; però ho posen difícil. Hi ha diverses “condicions”. Primera: el suport serà una bossa de paper i cal que el disseny sigui únic, atractiu i diferent. Segona: cal que, tot retallant, provant i encolant, hi expressin algun d’aquests sentiments; por, alegria, tristesa, empatia o amor. Tercera: les revistes i els còmics amb què treballar són de l’època dels seus avis.

I a poc a poc les idees van sorgint. Moltes sorprenen per la seva originalitat, concepte o força visual. Les bosses s’acaben convertint en un objecte singular on es plasmen els diversos sentiments amb criteri estètic propi.

La canalla esdevé protagonista i els adults espectadors atònits i anhelats de la frenètica activitat creativa que es desplega al terra de la sala d’actes de l’Escola Torreforta.

(Imatges: Esther Canals)

mènsulaTorreforta3_ecp
ESP

UN MONTÓN DE IDEAS EN EL COLEGIO TORREFORTA

Martes día 25 de noviembre, muy temprano. La “Capsa Ambulant d’Artistes” se despierta, bosteza, sube a la furgoneta y se pone en camino por la carretera de Valencia hacia el barrio de Torreforta de Tarragona. Una vez allí, pregunta por el colegio y los vecinos se lo indican; la primera calle a la izquierda, la segunda a la derecha. Cuando llega, ya le esperan. Se instala en el salón de actos y se prepara para vivir una mañana especial.

En un rato la sala se llena de niños y niñas de sexto curso; ruidosos y expectantes. Se abre la puerta y aparecen Pep y Marta de Mènsula Studio; dos artistas que juegan a tener ideas! Y así los pequeños van descubriendo, de primera mano, los trucos de un oficio diferente.

Las mejores ideas llegan en cualquier momento, es necesario estar atento…

Es importante observar todo lo que nos rodea…

Imaginar es divertido

Todos los diseños que vemos alguien los ha pensado antes…

El público escucha.

mènsulaTorreforta4_ecp

Dicho esto se aventuran a hacer un taller de collage; pero lo ponen difícil. Hay varias “condiciones”. Primera: el soporte será una bolsa de papel y el diseño debe ser único, atractivo y diferente. Segunda: es necesario, mientras se recorta, se prueba y se pega, que se exprese alguno de estos sentimientos; miedo, alegría, tristeza, empatía o amor. Tercera: las revistas y cómics con los que trabajar son de la época de sus abuelos.

I al poco tiempo las ideas van surgiendo; muchas sorprenden por su originalidad, concepto o fuerza visual. Las bolsas acaban siendo un objecto singular donde se plasman los diversos sentimientos con criterio estético propio.

Los niños se convierten en protagonistas y los adultos en espectadores atónitos y anhelados de la frenética actividad creativa que se despliega en el suelo del salón de actos del Colegio Torreforta.

mènsulaTorreforta5_ecp

 

(Imágenes: Esther Canals)

%d bloggers like this: