La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

La Capsa i en Lluc a la Universitat

11/11/2014

La Capsa i en Lluc a la urv_AM

Dimecres passat la Capsa Ambulant d’Artistes va visitar la URV. Tant en Joan com l’Esther fa poc que vam deixar de ser estudiants i creiem que aquest és un lloc al que no hi podem faltar. Estem segurs que la Capsa hi tornarà, a veure si la pròxima vegada hi ha un major èxit de convocatòria!

La idea era contextualitzar el projecte,explicar-lo des dels seus inicis, les nostres intencions, les accions, els llocs, els artistes… I descubrir l’artista que ens acompanyava, en Lluc Queralt. Va ser ell qui es va anar descobrint, paraula a paraula. Des dels orígens de la seva afició per viatjar amb el monopatí i els amics, fins als viatges solitaris on l’objectiu de la seva càmera començava a ensumar noves preses fotografiables; era el naixement, quasi sense adonar-se’n, d’una mirada clàssica, serena i equilibrada, d’un món en moviment inmortalitzat en el blanc i negre.

Fragment del text escrit per l’Aula d’Art de la URV:

En països tan distants en el món on hi retrata, sense quedar-se només en l’anècdota o la superfície de les coses, la cultura i la realitat social de l’indret. En les quals s’endinsa i s’hi submergeix, tot captant la essència d’aquestes en els petits instants, que aconsegueix obturar. Amb la visió molt estètica, sovint melancòlica i a la vegada realista, de la seva càmera.

Fem un passeig per la seva web i viatgem, amb ell, a la comunitat menonnita de Bolívia; a Síria; a Groenlàndia; a la Ciutat dels Morts al Cairo… Recorrem el món a través dels reflexes dels tolls, de les mirades dels retrats, dels paisatges de viatge.

En Lluc té molt per explicar, molta vida per fotografiar.

Els reflexes d'en Lluc

Podeu llegir tot el text sobre l’acció de la Capsa Ambulant d’Artistes a la urv, escrit per l’Aula d’Art, aquí.

(Imatges: Alex Manríquez i Lluc Queralt)

 

 

 

%d bloggers like this: