La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

ACCIÓ PÚBLICA 02. LLUC QUERALT A L’ESTACIÓ D’AUTOBUSOS

22/10/2014

AccióP.02.LlucEstació06_ecp
CAT

“Rodant” és la nova exposició d’Estació Creactiva: fotografies que respiren trajecte, paisatge, viatgers, aventura, descobriment… La calma de les imatges d’en Lluc contrasta amb el ritme frenètic de l’estació d’autobusos.

Gent que va i que ve, que s’atura per uns instants a comprar el bitllet, a mirar la pantalla dels horaris, incondicionals de l’estació que s’hi estan com a casa; maletes, motxilles, bosses de ma…

Avui hem portat la Capsa al bell mig de tot aquest enrenou. No podia ser de cap altra manera, el moviment és el protagonista: un artista que roda mig món i el fotografia, una exposició sobre les imatges d’aquests trajectes, una estació d’autobusos, una capsa ambulant… Tot aquest fluxe d’energies s’enmarca dins del Festival de Fotografia Scan.

Comencem la segona Acció Pública de la Capsa Ambulant d’Artistes!

AccióP02_Cristina Casanova presentant_od

L’actriu Cristina Casanova fa de mestra de cerimònies. Presenta en Lluc que surt de la Capsa amb una càmera de fotos molt especial; la que va comprar la seva mare quan ell va néixer, i la primera que ell va començar a utilitzar. Explica els seus inicis en el món de la fotografia, la importància del moviment en la seva vida i en la seva feina, com treballa, com dipara… Per acabar comentant algunes imatges de l’exposició.

L’Armand, artista convidat i amic d’en Lluc des que eren petits, ens diu que en Lluc és un mag, i ens explica la seva facilitat per posar sobrenoms a tothom; per veure a les persones, més enllà de la pell.

L’Eric Champoux, convidat d’honor, ve del Quebec. El moviment també forma part de la seva vida d’una manera molt especial. Ell analitza les imatges d’en Lluc des de la seva visió d’antropòleg i ens convida a imaginar-nos-hi dins; no només a veure-les sinó a viure-les.

La Cristina tanca l’acció convidant a la gent a rodar; per la Capsa, per les imatges, cap a l’artista i cap a totes les altres veus, cap a la taula amb te i pastes fetes a mà i amb molt d’amor… El moviment com inici i final, de l’acció; i de la vida.

(Imatges · Olga Dalmau i Esther Canals)

AccióP.02.LlucEstació15_od
ESP

ACCION PÚBLICA 02. LLUC QUERALT EN LA ESTACIÓN DE AUTOBUSES

“Rodant” es la nueva exposición de Estació Creactiva: fotografías que respiran trayecto, paisaje, viajeros, aventura, descubrimiento… La calma de las imágenes de Lluc contrasta con el ritmo frenético de la estación de autobuses.

Gente que va y que viene, que se para por unos instantes a comprar el billete, a mirar la pantalla de los horarios, incondicionales de la estación que se pasan el día allí; maletas, mochilas, bolsas de mano…

Hoy hemos traído la Capsa en medio de todo este bullicio. No podía ser de otra forma, el movimiento es el protagonista: un artista que recorre medio mundo y lo fotografía, una exposición sobre las imágenes de estos trayectos, una estación de autobuses, una caja ambulante… Todo este flujo de energías se enmarca dentro del Festival de Fotografia Scan.

¡Empieza la segunda Acción Pública de la “Capsa Ambulant d’Artistes”!

AccióP.02.LlucEstació09_od

La actriz Cristina Casanova hace de maestra de ceremonias. Presenta a Lluc que sale de la Capsa con una cámara de fotos muy especial: la que compró su madre cuando el nació, y la primera que el empezó a utilizar. Explica sus inicios en el mundo de la fotografía, la importancia del movimiento en su vida y en su trabajo, cómo trabaja, cómo dispara… Acaba comentando algunas imágenes de la exposición.

Armand, artista invitado y amigo de Lluc desde que eran pequeños, nos dice que Lluc es un mago, y nos explica su facilidad para poner sobrenombres a todo el mundo; facilidad para ver a las personas, más allá de la piel.

Eric Champoux, invitado de honor, proviene de Quebec. El movimiento también forma parte de su vida de una manera muy especial. El analiza las imágenes de Lluc desde su visión de antropólogo y nos invita a imaginarnos dentro de ellas; no solo a verlas sino también a vivirlas.

Cristina cierra la acción invitando a la gente a rodar; hacia la Capsa, hacia las imágenes, hacia el artista y todas las otras voces, hacia la mesa con té y galletas artesanales hechas con mucho amor… El movimiento como inicio y final de la acción; de la vida.

(Imágenes · Olga Dalmau y Esther Canals)

%d bloggers like this: