La Capsa Ambulant d'Artistes

Un projecte de mediació de “El Teler de Llum”, Centre d'Art de Tarragona.

LA IL·LUSIÓ ÉS UN COET QUE QUAN S’ENLAIRA ARRIBA LLUNY

07/10/2014

CAT

L’ARMAND A L’ESCOLA EL MIRACLE

Avui hem encetat les accions paral·leles (o pedagògiques) de la Capsa Ambulant d’Artistes.

La rebuda no ha pogut ser millor: una escola plena de llum, un teatret preciós i uns nens i nenes molt entregats.

Aquí teniu l'artista!_ecpArribem a l’Escola puntuals, descarreguem, muntem la Capsa i enllestim tot allò necessari per a poder realitzar l’activitat.

Ja els tenim aquí, els crits ens alerten! Després d’haver disfrutat del seu pati, els nens i les nenes de 1r i 2n esperen impacients davant de l’entrada del Teatre. No saben què passarà i estan excitats.

Ens assegurem que l’Armand estigui ben amagat dins de la Capsa i els deixem passar. S’assenten a terra i comença l’acció: després d’una breu (però molt divertida) explicació del projecte cridem a l’artista (ben fort, entre tots). L’Armand surt de la Capsa amagat darrere d’un dels seus quadres: a ell el que li agrada és dibuixar i pintar. Tothom s’hi sent molt identificat i comencem a treballar ràpidament.

la casa de la Laia_ecp

L’Armand ens mostra com d’una peça de cartó en pot sortir una cosa molt especial: una casa! La casa és el lloc on vivim i somiem. La nostra casa ens protegeix del vent i de la pluja. La casa també és un conte, un escenari d’històries: la de la Laia, que no li pot tocar el sol; la del Sergi, qui al seu jardí hi té bitxos bons i dolents…

Mentre pintem la nostra casa, hem de pensar en una cosa que ens agradi moltíssim. Aquesta serà la que protegirem dins. També hem de pensar en una cosa que no ens agradi gens. Aquesta serà la que es quedarà fora.

Quines coses han triat protegir dins de la casa? Com a exemples tenim la mare, flors, el cotxe, joguines, el sol i l’ornitorinc.  I, en canvi han decidit fer dormir al ras: taràntules, gespa, colors foscos, conills, xeringues…

Per una estona la canalla ha conegut l’ofici d’artista de primera mà; treballant-hi colze a colze han construït i pintat la seva pròpia versió d’una casa ideal.

(Imatges · Esther Canals)

 

ESP

ARMAND EN LA ESCUELA “EL MIRACLE”

Hoy hemos empezado las acciones paralelas (o pedagógicas) de la “Capsa Ambulant d’Artistes”.

La acogida no ha podido ser mejor: una escuela llena de luz, un pequeño teatro encantador y unos niños y niñas muy entregados.

Escoltant la Capsa_ecp

Llegamos a la escuela puntuales, descargamos, montamos y preparamos todo lo necesario para realizar la actividad.

Ya los tenemos aquí! Los griton nos lo indican. Después del patio los niños y niñas de 1º y 2º esperan impacientes ante la entrada del Teatro. No saben qué pasará y están excitados.

Nos aseguramos que Armand esté bien escondido en la Caja y los dejamos pasar. Se sientan en el suelo y empieza la acción: después de una breve (pero divertida) explicación del proyecto, llamamos al artista (entre todos, bien alto). Armand sale de la Caja escondido detrás de unos de sus cuadros. A el lo que le gusta es dibujar y pintar… Como a todos los presentes, así que nos ponemos a trabajar rápidamente.

mans a la massa_ecp

Armand muestra que de una pieza de cartón puede salir una cosa muy especial: una casa! La casa es el lugar donde vivimos y soñamos. Nuestra casa nos protege del viento y de la lluvia. La casa también es un cuento, un escenario de historias: la de Laia, a quien no le puede tocar el sol; la de Sergi, en cuyo jardín hay bichos buenos y malos…

Mientras pintamos nuestra casa, tenemos que pensar una cosa que nos guste muchísimo. Esta será la que protegeremos dentro. También tenemos que pensar en una cosa que no nos guste. Esta se quedará fuera.

¿Qué han decidido proteger dentro de la casa? Como ejemplos tenemos la madre, flores, el coche, juguetes, el sol y el ornitorrinco. Por el contrario, han decidido dejar en la intemperie: tarántulas, césped, colores oscuros, conejos, jeringuillas…

Durante un rato los pequeños han conocido el oficio de artista; trabajando codo a codo con Armand, han construido y pintado su propia versión de su casa ideal.

(Imágenes · Esther Canals)

Anuncis
%d bloggers like this: